Skip to main content

Голландія, Бельгія

Кожного разу, коли пролітаю над північним узбережжям Європи, оку відкривається дивовижний краєвид заток, каналів, дамб. Ця частина Європи зветься Голландією й видається казковою країною, принаймні з висоти пташиного польоту. Ще про Голландію я знаю, що там є Амстердам з його кварталом Червоних ліхтарів, цілі поля тюльпанів, вони непогано грають у футбол, чого ватрі тільки Ван Бастен, Руд Гуліт та Райкард - три мушкетери Аяксу 20-ти річної давнини.


Так от, давно була задумка поїхати й подивитися на всі ті канали власними очима. З точки зору пересічного туриста, Голландія виправдала усі сподівання: старовині та новітні вітряки, канали, розвідні мости та невиразна, суто європейська архітектура.


З точки зору продвинутого автотуриста Голландія розчарувала. Проїжджав я й 7-ми кілометровим тунелем й 5-ти кілометровим мостом, але не було такого відчуття, що потрапив у нову країну. Кордон між Бельгією та Голландією без знака проминув би взагалі непоміченим. Європа майже скрізь однакова починаючи від Риги й закінчуючи французьким Калей. Не має такого контрасту як наприклад між Британією та Францією, чи між Францією та Іспанією. Ще там (у Голландії й Бельгії) явно віддають перевагу двоколісним веломашинам, навіть будують для них спеціальні повноцінні дороги.



Про дороги, а точніше перехрестя, потрібно згадати окремо. Усі вони, навіть посеред поля зроблені регульованими з світлофорами, які нагадують залізничні. На кожному перехресті стільки всіляких вказівників та знаків, що просто голова йде обертом. Не те що в старій, добрій Англії :)


Кого цікавлять цифри: близько 700 миль (1 120 км), 16 годин, бюджет 130 фунтів (51 Євротунель, 70 бензин). Приблизний маршрут на Google Maps.

Comments

Эх, Голландию надо на велике объездить, а из машины ничего не видно. Вот именно когда на байке в пригороде Делфта или городка поменьше едешь, понимаешь, что это за страна!
Yevhen said…
Можливо ти й правий. Але я дізнався про Делфт лише коли повернувся. В будь-якому разі до Голландії я ще повернуся пізніше. На черзі Амстердам та 32 км дамба Афслейтдейк.
Anonymous said…
This comment has been removed by a blog administrator.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.