Skip to main content

Вау, індід!

Подивився видкриття WWDC. Останні декілька років Apple представляла новий iPhone на цій конференції. Цього разу обійшлося без "залізних" новинок. Тільки програмне забезпечення.

Зате яке! Усім кому подобається "яблучна" продукція раджу подивитися презентацію повністью. Усім іншим тим паче раджу подивится, тому що саме так буду виглядати й працювати ваші улюблені ОС в найближчому майбутньому.

Apple добавило трохи абсолютно нових функцій, значно покращило деякі старі й дещо перейняли у конкурентів, але зробили їх трохи краще: нові фічі в Safari, новий mail клієнт, notifications та reminders й багато чого іншого. Я з радістю віддам $29 за Lion й $25 в рік за iCloud!

Цікаво що для презентації Safari у вебраузері був відкритий сайт BBC а для GameCenter - Cut the Rope, грулька написана колишніми співвітчизниками.

Трохи турбує така тісна інтерграція iOS 5 з Twitter, мабуть у Купертіно покладають великі надії на цю технологію. Й зовсім не зрозуміло навіщо було створювати власний Instant Messanger - iMessage?

Я цілком припускаю що є компанії, які роблять кращий дизайн, надійніше програмне забезпечення чи більш "продвинуте" залізо. Але поєднати все в одному продукті й продати його мільонам може тільки одна компанія. Принаймні зараз.

Й ще одне. Не можу зрозуміти людей які приходять на такі конференції й замість того щоб ловити кожне слово живої легенди щось постійно твітять. Невже малозвязні уривки можу передати всю атмосферу живого дійства? Це як ті недолугі фотостервятника з величезними дурами фотообєктивів замість того щоб розняти бійку, намагають взяти крупний план нападника чи жертви.

Comments

Dmitry said…
Мда, непонятно почему синтегрировали твитер, но не фейсбук.

Интересно будет попробовать все это, хотя бету я боюсь сейчас ставить. Для четвертой версии бета была очень нестабильной
Dmitry said…
Ну а мессенджер вполне понятно - для конкуренции с блнкбери, на котором висит молодежь только из-за бесплатных сообщений. Наверное ж, можно будет еще и сделать enterprise чат какой-то
Yevhen said…
Просто facetime - это аналого Skype только для i-девайсов и Mac, а аналогов iMessage просто не сосчитать.

Если они буду переписывать все популярные продукты для своей ОС, добром это не закончиться.

Что до Facebook то тут как раз все понятно. Twitter - это удобный транспорт и средство коммуникации, а FB - это сплошная социальщина без каких бы то ни было полезных применений.

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.