Skip to main content

Фільмоскоп: East Is East, The Infidel

Невірний (The Infidel)
Як й у радикальній комедії "Чотири лева", у цій стрічці мова йде про мультикультурні проблеми.

Проста історія про пакістанскю родину в Ангії. Про непрості протиріччя між вірою й культурою, суспільсвом та особистістью. В 50-60 роки уряд Британії відкрив свій ринок праці для вихідців з колишніх колоній суто з економічних причин - потрібно було відбудовувати економіку країни після війни. Сотні тисяч пакістанців, індусів, афганців осіли на Острові, але багато з них так й не інтегрувалися у західне суспільство й продовжували жити як вони звикли у себе вдома. Недарма я здавав екзамен The Life in the UK, хоч шось буду знати з новітньої історії Британії :)

Навіть зараз, через багато років й поколінь, деякі райони Лондону нагадують вулиці Ісламабаду, Мумбая або Нью Делі. Район навколо Wembley, а особливо Ealing Road - гарна ілюстрація цьому.

Так от, це одна з найгостріших проблем сучасної Британії - неконтрольована міграція та культурна й соціальна інтеграція мігрантів. До речі, ситуація у сусідних Франції та Німетччині набагато гірші, але тут є один ньюанс: Британія - це острівна держава й її суспільство завжди було закритим.

Повертаємось до фільму. Це - комедія, смішна, дотепна й не зла, хоча й йдеться там про буже серьозні речі. Актор, що зіграв головного героя, - Омід Джалілі (Omid Djalili) - також відомий за рекламною серією сайту moneysupermarket.com - конкурента сурікатівського comparethemarket.com

Особливо кумедно показане підростаюче покоління: малолітня дочка головного героя гасає по будинку з шаблюкою, викрикуючи радикальні лозунги.

Рецензія Алекса Екслера

Оцінка: Мені сподобалося (4)



Схід є Схід (East Is East)
Цей фільм про ту ж саму проблему що й перший, але знятий 12 років тому. У ті роки проблема те ж стояла дуже госторо, можливо навіть гостріше ніж зараз. До того ж мова йде про змішану родину: чоловік - пакістанець, дружина - англійка.

До того ж дія відбувається десь у Мідландс, на той час дуже депресивний регіон.

Рецензія Екслера

Оцінка: Нормально (4-)

Comments

Popular posts from this blog

Вихідний у Кардіффі - столиці Уельсу

Наприкінці квітня їздили в Уельс. Погуляли з дітьми у великому парку (Bute Park) у самісінькому центрі Кардіффа, під стінами кардіффського замку. Погода була напрочуд гарна - сонячна й тепла. Як завжди, отримали багато позитивних емоція та вражень. Якось так виглядала столиця Уельса в кінці квітня Ось таймлапс нашої подорожі до кордону з Уельсом Ну й щоб два рази не вставати, перетин мостів, старого (Severn Bridge) й нового (Second Severn Crossing), через річку Северн (River Severn), яка розділяє південний Уельс та західну Англію P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, ставте "лайк" та підписуйтесь на мій канал

Пісня дня

Після важкого тижня хочеться відключитися від усього й просто відпочити, але з двома дітьми спокій нам тільки сниться :) Лише гарна пісня нам допоможе. P.S. Підтримайте YouTube-ра початківця, підписуйтесь на мій канал

Пісня на ніч

Оригінальну пісню я чув один раз за все життя багато років тому. Цей кавер набаго краще оригінала.